mijn verhaal

Ik stel me graag even aan jou voor

Vroeger vroeg ik me vaak af of mensen het niet vervelend vonden dat ik altijd m’n camera bijhad. Nu ik ouder ben en ook al een aantal mensen uit mijn omgeving heb verloren, weet ik dat momenten in blijvende, spontane beelden vastleggen ongelooflijk mooi en waardevol is. Ik doe niets liever dan dat en ik ben er trots op dat het mijn beroep is om mensen mooie herinneringen te geven.

Ja ik wil graag vrijblijvend kennismaken

Hey, ik ben Klara.

Een Limburgse natuurfan met een grote liefde voor de Franse taal en ondertussen helemaal thuis in het Kempense Olen. De 5e uit een gezin van 6. Grootste familiemens ever. Altijd blij als er kinderen in mijn omgeving ronddartelen. Verliefd op Seb en ook helemaal gek van mijn kat, Jules (& sinds kort nog gekker van ons dochtertje, Fleur :-)). Een tikje chaotisch en onhandig. Al 13 jaar vegetariër – eerst omdat ik geen vlees lustte, nu uit volle overtuiging. Ik zou het liefst heel het huis vol met bloemen en planten zetten, maar ik ken mezelf en kies veiligheidshalve voor droogbloemen ;-). En ik heb één grote, allesoverheersende passie. Je raadt het al… fotografie! 



Als 6-jarige ontvreemdde ik al de wegwerpcamera’s van m’n broers en zussen om er urenlang mee aan de slag te gaan. Mijn liefde voor het filmrolletje werd nog meer aangewakkerd toen ik op m’n 10de mijn eerste camera kreeg. Na de schooluren trok ik er de natuur mee in en legde haar vast in al haar kleuren en geuren. Na een tijdje moest mijn omgeving er ook aan geloven. Want wat bleek… ik deed eigenlijk niets liever dan mensen op de gevoelige plaat vastleggen. Liefst ergens in de natuur. 

Ondertussen studeerde ik voor leerkracht lager onderwijs en Frans. Tussen mijn studies door was ik vaak in de weer met mijn camera als familiefotograaf. Heerlijk vond ik dat! Maar op een gegeven moment besefte ik dat ik meer wilde dan de familie Mertens portretteren. Ik besloot eind 2018 om meer in te zoomen op mijn uit de hand gelopen hobby. Ik stelde mijn fotografiekennis scherp en waagde de grote stap om als fotografe in bijberoep aan de slag te gaan. En dat voelde echt juist. Ik genoot zo van het fotograferen dat ik in 2020 fotografe in hoofdberoep werd.


Als ik kan kiezen fotografeer ik elke dag op blote voeten in een strandkleedje. Maar de herfst is ongetwijfeld mijn favoriete ‘filter’. Oh, die kleuren! Ze geven foto’s gelijk iets sprookjesachtigs. Ze leggen er een warm en gezellig laagje op. Dat is mijn droomkader en meteen ook mijn stijl. Ik hou absoluut niet van geposeerde foto’s. Ik probeer mensen altijd op hun gemak te stellen voor mijn lens en kader ze in een spontane en ongedwongen sfeer.

Ik neem altijd ruim de tijd voor mijn shoots. Zelfs na de fotosessie ben ik soms nieuwsgieriger naar het resultaat dan mijn klanten zelf :-). Ik kan het niet laten om gelijk naar de beelden te kijken. In al mijn ongeduldigheid deel ik die preview dan ook graag snel met hen.


Waar ik echt helemaal rustig van word? Het knorrende geluid van mijn kat Jules. Ik kan het dan ook niet laten om van hem foto’s van te nemen. Elke dag minstens één. Ik kan er ondertussen al heel veel fotoboeken mee vullen :-).


Vraag je je af hoe jij er door mijn lens zou uitzien? Laat het mij weten! Ik leer jou supergraag kennen.


/ Het beeld op deze pagina is te danken aan Sofievhphotography /

"Je kindje wil de hele tijd gaan lopen tijdens een shoot? Geen probleem! Ik loop wel mee :D."

—Klara