Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een fotosessie?

Een shoot duurt ongeveer 1 uur. De duurtijd hangt af van verschillende factoren en kan ik dus op voorhand niet exact inschatten. Maar wat ik je wel garandeer is dat ik pas stop met fotograferen als ik ruim voldoende foto's heb en zeker weet dat er heel wat toppers tussen zitten.

Waar gaat een fotosessie door?

Ik zoek constant naar mooie, inspirerende plekken om te fotograferen. Ondertussen ken ik er zo wel een aantal in de buurt van mijn woonplaats, Olen. Mijn favoriete locaties ontvang je meteen na boeking in de 'Hoera, je hebt geboekt' brochure. Maar als jij een mooie locatie bij jou in de buurt kent of je bent emotioneel verbonden aan een bepaalde plaats, dan kom ik met veel plezier tot daar! Twijfel dus zeker niet om jouw ideeën met mij te delen.

Wanneer zijn de foto's klaar?

Ik ben altijd superbenieuwd naar het resultaat van een fotoshoot. Daarom stuur ik jullie al (m.u.v. een bedrijfsshoot) enkele dagen na de fotosessie een aantal beelden als preview door. Zo kunnen jullie nog verder nagenieten. Ongeveer twee weken (m.u.v. een bedrijfsshoot) na de fotosessie ontvangen jullie mijn selectie afgewerkte beelden. Dat zijn beelden in kleur en enkele beelden in zwart-wit. Je krijgt ze altijd in hoge resolutie.

Hoe werk jij?

Ik werk op een heel ontspannen en ongedwongen manier. Voor en tijdens de fotoshoot leren we elkaar beter kennen en daardoor kan ik jou of jullie nog beter en puurder in beeld brengen. Ik geef op tijd de nodige aanwijzingen of kleine opdrachtjes zodat er echt een spontaan kader gecreëerd wordt. Dat geeft de mooiste en meest natuurlijke beelden. Ik vind het heel belangrijk dat je niet alleen blij wordt van de beelden achteraf maar dat je ook tijdens de fotosessie volop geniet van het moment.

Hoe boek ik een fotosessie bij jou?

Zou je het leuk vinden om jouw verhaal door mij te laten vastleggen? Stuur mij dan even een berichtje via de pagina 'jouw verhaal' op deze website. Dan zoeken we samen een datum en kiezen we de locatie die het best bij jou of jullie past.

Wat bij slecht weer?

Fotosessies worden vaak een hele tijd op voorhand gepland. We hebben dan natuurlijk nog geen zicht op het weer en dat durft in België al eens verrassend uit de hoek te komen. Pas vanaf een week op voorhand hou ik nauwlettend het weerbericht in de gaten. Bij te onaangename weersomstandigheden wordt in samenspraak +/- 24 uur voor de shoot een nieuw moment afgesproken.

Hoeveel kost een fotosessie?

Bij de pagina 'mijn aanbod' vind je bij elk onderdeel de prijzen per shoot. Mocht je toch iets anders in gedachten hebben, mag je mij dit steeds laten weten via de pagina 'jouw verhaal' en dan maak ik met veel plezier een offerte op maat.

"Ik vind het echt een meerwaarde om de mensen voor mijn lens te leren kennen. Zo kan ik hun verhaal nog beter en puurder in beeld brengen."

—klara